Digital Ortho Studio

Laborunk 1997 óta működik, specialitásunk a fogszabályozó készülékek és kiegészítők 3D tervezése és 3D nyomtatás általi gyártása.

2012-ben hosszas előkészületek után, Magyarországon elsőként vezettük be a digitális technológiát az aligner típusú fogszabályozók gyártása területén (HappySmile), akkor még Pro-Dent Labor, ma már Digital Ortho Studio-ként működünk.
Digital Ortho Studio
A gyártáshoz elengedhetetlen egy asztali scanner-nek (3Shape) annak érdekében, hogy digitalizáljuk a gipszmodelleket.
3shape asztali scanner
3shape asztali scanner
Szükség van egy grafikus fogmozgató szoftverre is (ugyancsak 3Shape), hogy a fogak elmozdítását modellezni tudjuk és a pontos tervek elkészítéséhez indokolt elemzéseket el tudjuk végezni.
3shape orthodotic planning softvare
3shape tervező szoftver
A köztes minták reprodukálását pedig egy 3D printer végzi (3Dsystems NextDent 5100). Emellett szükség van még pár mellékesnek tűnő – de cseppet sem mellékes – eszközre, hogy kifogástalan termék kerüljön ki a laborból.
3Dsystems Nextdent 5100 3d nyomtató
3Dsystems Nextdent 5100 3d nyomtató
Szakmai támogatásával segítette és segíti munkánkat a mai napig Csiki Péter Doktor Úr, aki az aligner típusú fogszabályozók területén megszerzett széleskörű tapasztalatait osztotta meg velem önzetlenül.
Dr. Csiki Péter és Langmár Zsolt
Dr. Csiki Péter és Langmár Zsolt
Az elmúlt években a digitálisan tervezett és nyomtatott fogszabályozó készülék palettánkat folyamatosan bővítettük. Dr. Szegedi Levente fogszabályozó szakorvossal a 3D nyomtatott HYRAX és a MARPE készülék fejlesztésén dolgoztunk közösen.
Dr. Szegedi Levente
Dr. Szegedi Levente
Sikerrel belekóstoltunk az implantológiába is a DIGITÁLIS FÚRÓSABLON fejlesztésével kapcsolatban Dr. Óvári Péter szakmai támogatásával.
Dr. Óvári Péter
Dr. Óvári Péter
A befektetett munka és tőke meghozta a gyümölcsét és megtisztelő felkéréseknek eleget téve mutathattam be rendszerünket a legnagyobb fogászati kongresszusokon, mint például az Upgrade, Digital Dental Day, Dental World, vagy a Cad-Cam kongresszus.
Előadás
Langmár Zsolt, Christian Coachman, Keresztúri Márk
Előadás
Benedict Wilmesel, Ojima Kenjivel, Langmár Zsolt, Keresztúri Márk

A digitalizációban hatalmas lehetőségek vannak. A fogorvosok munkája egyszerűsíthető, a páciensélmény növelhető, érdemes élni korunk ezen vívmányaival!


Érdekel a technológia

Lépjen kapcsolatba velünk