Egyedi fogszabályozó készülékek

A laborunkban készülő fogszabályozó és implantációs eszközök egyedisége az individuális tervezésnek köszönhető. Minden egyes eszközt a megrendelő orvossal szorosan együttműködve tervezünk teljesen esetre szabottan.

Lingual készülék

Lingual készülék esetén is az adott esetre tervezett gyűrűket alkalmazunk, így ebben az esetben sem indokolt a szeparáló gumi használata. A lingual készülék a lingual tágítótól abban tér el, hogy nincs benne csavar. Viszont a fix elemekre rugalmas elemeket rögzíthetünk, tervezhetünk akár kampókat is, amik horgonylatot biztosíthatnak a fogak pontosabb, hatékonyabb mozgatásához.Elsősorban a két hatos pozíciójának megtartására, vagy a felső frontok pozícióban tartására, vagy protrudálására ajánlott.

Linguál tágító

Alsó fogívtágító készülék

Teljesen perszonalizált készülék, egyedi esetre tervezzük, nem tartalmaz a tágítócsavaron kívül előregyártott elemet. A személyre szabott 3D nyomtatott gyűrűknek és egyéb elhorgonyzásoknak köszönhetően, nem szükséges a ragasztás elött szeparálni!

Nance készülék

Olyan rögzített készülék, ami a nagyőrlők helyzetét stabilizálja. Foghúzással egybekötött fogszabályozó kezeléseknél csökkenti a felső nagyőrlők mezializálódását.

Quad Helix

Feladata a felső fogív keresztirányú tágítása az őrlő-, illetve kisőrlő fogak oldalra, azaz bukkális irányba való döntésével. Kiegészítése a rögzített fogszabályzó kezelésnek, mely a felső nagyőrlőkön rögzül, miközben egy olyan ív köti őket össze, amely 4db loopot tartalmaz. Ezek adják a készülék megfelelő rugalmasságát, ami a tágításhoz szükséges. Nem indokolt a szeparálás.

Goshgorian készülék vagy transzpalatinális ív

Szintén rögzített fogszabályozó kiegészítője. Feladatai a fogív tágítása, őrlőfogak rotálása. A két 6-os fogon gyűrűk vannak, amiknek a belső, azaz palátum felőli oldalát egy olyan ív köti össze, amely egy U alakú loopot tartalmaz. Ez az ív adja a megfelelő rugalmasságot a tágításhoz és rotáláshoz.Rugalmas elemek nélkül rögzíti az adott szituációt.

Nem kell szeparáló gumit használni!

Helyfenntartó

Korai fogvesztés esetében vagy szuvas tejfog eltávolítása esetén biztosítja az előtörő fog helyét és az állcsont megfelelő fejlődését és megakadályozza a foghiány melletti fogak bedőlését.

Bite jumper

Mara modifikáció. Az alsó álkapocs meziális pozícióba mozgatása.

Lépjen kapcsolatba velünk