Aligner típusú fogszabályozó

Digitális laborunk kiemelt terméke a HappySmile láthatatlan sínes fogszabályozó készülékek.

HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó

A HappySmile Láthatatlan Fogszabályozó rendszer Magyarországon a piacvezető az aligner típusú fogszabályozó rendszerek között. A felhasznált alapanyagok minőségének és a csúcstechnológiás gépparknak köszönhetően a HappySmile sínek magasabb minőségűek, mint versenytársainké.

Digital Ortho Studio

Alapanyag:

A HappySmile sínek alapanyaga az áttetsző, biokompatibilis, poliuretán multilayer (többrétegű), rugalmas Zendura FLX, mely az aligner típusú fogszabályozók leghatékony alapanyaga. A hagyományos PET vagy PET-G aligner alapanyagok magasabb hőmérsékleten (szájmelegben) hirtelen nagyobb erővel próbálják mozgatni a fogakat. A Zendura FLX két küldő rétege biztosítja a stabilitást, a köztes rugalmas, elasztikus réteg pedig a pontos illeszkedést mind a fogazatra, mind az attachmentekre. Háromrétegű kialakításának köszönhetően ellenáll az antagonista fogazatnak és hosszan lágyan adja át a beletervezett mozgatásokhoz szükséges erőt.

3shape asztali scanner

Kiknek ajánlott?

Fogorvosok és fogszabályozó szakorvosok egyaránt biztonsággal használják pácienseiken a HappySmile láthatatlan síneket. Fontos azonban, hogy a többi rendszertől eltérően, mi elengedhetetlennek tartjuk a 6 hetente történő kontroll vizsgálatok megtartását páciensével, hogy a kezelés végig az Ön kontrollja alatt történjen.

Mit nyer Ön a HappySmile láthatatlan sínek használatával?

A HappySmile láthatatlan sínekkel -minimális székidő mellett- Ön az alábbi problémákat tudja kezelni pácienseinél: 

  • fogtorlódás
  • fogív szűkület
  • fogak közti rések zárása
  • nyitott- és fedőharapás
  • keresztharapás

Hogyan működik?

A lenyomatvétel történhet analóg módon vagy digitálisan. Munkánkhoz szükség van egy leellenőrzött, jó minőségű precíziós lenyomatra. Ha a rendelőben rendelkezésre áll intraorális scanner, akkor ezeket az STL. fileokat a webmodulunkon keresztül tudják eljuttatni hozzánk. Szükségünk van még arc- és szájfotókra és egy röntgen felvételre, melyeket szintén a webmodulba kell feltöltenie.

Az analóg lenyomatot futár segítségével tudja eljuttatni hozzánk.

01

A lenyomat digitalizálása a legmodernebb (3Shape) asztali szkennerrel történik a laborban. Ez 10 mikronos pontossággal képezi le az eredeti alakzatot.

02

A virtuális modelleket a laborunk szakemberei dolgozzák fel és elemzik, majd elkészítik a virtuális fogmozgatási tervet.

03

A kész tervet feltöltjük a webmodulba.

04

A terv elfogadása után elkezdjük a sínek gyártását. Laborunkban az egyik legmodernebb, direkt fogászati felhasználásra specializált 3D nyomtatóval (Next Dent 5100) állítjuk elő azokat a mintákat, melyekre a lehelet vékony biokompatibilis, áttetsző sínek elkészülnek. A 3D nyomtató 20 mikronos rétegenként építi fel a modelleket.

05

A modellekre vákuum és nyomóformázással alakítjuk a síneket, hogy a lehető legpontosabb végeredményt érjük el.

06

A HappySmile kivehető fogszabályozó síneket számozva, nevesítve, esztétikus csomagolásban GLS futárral juttatjuk el Önhöz.

07

Gyártás

Digital Ortho Studio laborunkról elmondhatjuk, hogy csúcskategóriás, fogászatra optimalizált gépekkel felszerelt, hiszen az egyik legfontosabb dolog számunkra, hogy minden esetben kifogástalan terméket állítsunk elő.
Digital Ortho Studio
Az esetek digitalizációjához felhasznált szkennereink (3Shape) 10-15 mikronos pontossággal konvertálják a lenyomamtokat, gipszmodelleket. A digitalizált eseteket kérésre eltároljuk, így nem kell külön odafigyelni a gipszmodellek archiválására.
3shape asztali scanner
Egy rendkívül pontos és hatékony grafikai software (3Shape) segítségével szakembereink előre megtervezik az elvárt állapotot. A tervezés során előzetes analízist, számításokat végzünk a fogívekkel kapcsolatban. Egy virtuális artikulátorba helyezve a rágási funkciót is előre lemodellezzük.
Digital Ortho Studio
A virtuális fogmozgatási tervben meghatározásra meglehetősen pontosan meg tudjuk becsülni a kezelés hosszát. Bizonyos mozgatások pusztán alignerekkel nem megvalósíthatóak. Attachmentek és intermaxilláris gumik segítségével tesszük még hatékonyabbá azoknál az eseteknél, ahol ez indokolt. IPR alkalmazására is szükség lehet.
3shape asztali scanner
A kezelési tervről a webmodulba képeket, illetve 3D animációt töltünk fel, hogy partnerünk szakmai és esztétikai véleményt alkothasson a megtervezett mosolyról. Igény esetén több kezelési alternatívát (funkcionális és esztétikai) is lemodellezünk. Ez az esztétikus és higiénikus fogszabályozó rendszer rendkívül pontosan és gyorsan működik. Előre meghatározott a kezelés költsége is, nem lép fel nem várt kiadás a kezelés időtartama alatt.
Digital Ortho Studio

Lépjen kapcsolatba velünk