Védő- és terápiás készülékek

Fogcsikorgatás gátló

Az éjszakai fogcsikorgatás (bruxizmus) egy viszonylag sokakat érintő probléma. Az állandó csikorgatás miatt a frontfogak élei elkopnak, fognyaki kopások alakulnak ki, letörnek a rágószervek csücskei, és a fogak kilazulnak. A zománc vagy a koronák kerámia leplezésének lepattogzása is sok esetben a bruxizmusnak köszönhető. Mindez hatékonyan kezelhető éjszakai sín segítségével.

A sínek elkészítéséhez mindkét fogívről szükséges a lenyomatot levenni.

Fogvédő

A személyre szabottan készített fogvédők kényelmes, szinte észrevehetetlen érzetet biztosítanak sportolás közben is. Belemintázzuk az alsó fogak rágófelszínét is, így egyenletesen osztja szét az energiákat egy ütés vagy ütközés után összekoccanó fogívek között, ezáltal rendkívül pontosan illeszkedik és megóv az agyrázkódástól. Az így kialakított sín hatékonyan védi az ajkat, fogakat, csontot, ízületet, állkapcsot és az ínyvonalat. A fogvédő tökéletesen rásimul a fogakra, így lehetetlen sportolás közben elveszíteni és segíti a levegővételt és a koncentrációt. Lehetőség van egyedi kivitelben, saját névvel, képpel ellátva, a páciens által választott színben kérni.

A sínek elkészítéséhez mindkét fogívről szükséges a lenyomatot levenni.

Harapásemelő

Állkapocs ízületi problémák kezelésére ajánlott éjszakai harapásemelő sínt hordani. Segítségével megszüntethető az ízületi fájdalom és a fogak esetleges kopása. Megváltoztathatjuk a mandibula orientációját. Az éjszakai harapásemelő virtuálisan lemodellezve a harapásemelés nagyságát, a mandibula új pozícióját, 3D nyomtatással készül. A sín anyaga biokompatibilis műanyag, mely nem zavarja a nyugodt alvást, viszont ellazítja az állkapcsot.

A sínek elkészítéséhez mindkét fogívről szükséges a lenyomatot levenni.

Horkolásgátló sín

A Digital Ortho Studio horkolásgátló az alsó állkapcsot előremozdítva megnöveli a légutak átmérőjét a nyelvgyök táján. A sínek biokompatibilis műanyagból készülnek, mélyhúzásos technológiával. A horkolásgátló sínek lehetővé teszik a száj nyitását és enyhe oldalmozgását is, ezzel biztosítva a pihentető alvást mindkét fél számára. Éjszakai légzéskimaradásban szenvedõk is viselhetik.

A sínek elkészítéséhez mindkét fogívről szükséges a lenyomatot levenni.

Lépjen kapcsolatba velünk