Hyrax

A szándékunk az, hogy a fém fogszabályozó készülékeknél is teljes digitális work-flow-t vezessünk be, hiszen ez nagyon kényelmes és individuális.

A megfelelő offset értékek és a behelyezési irány helyes kiválasztásának köszönhetően, a készülék tökéletesen illeszkedik a fogazatra, csökkentve a Hyrax készülékek tipping hatását. A digitális tervezés teljesen egyedi megoldások kialakítását teszi lehetővé a készüléken. Például kampókat, horgonyokat, rugalmas elemeket is tervezhetünk és modellezhetjük a működésüket. Gyártás előtt a fogorvossal is lehetőségünk van egyeztetni és változtatásokat eszközölni.

Hyrax

A palatinális gyorstágító (HYRAX) tervezési és gyártási folyamata.

A HYRAX készülék előállítása Concept Laser fém 3D nyomtatóval történik. Anyaga Dentaurum Remanium. Tehát a tágító csavar kivételével minden eleme CAD/CAM segítségével kerül megtervezésre és legyártásra.

A modellek virtuális alátalpalása és az esetleges hibák eltávolítása, kijavítása után a digitális eszköztárunk segítségével kiblokkoljuk, párhuzamosítjuk. A megfelelő cementálási mérték kiválasztása után kezdődhet a tervezés.

01

Első lépésben az előregyártott, digitalizált tágítócsavart helyezzük el a palátumon.

02

Ezután a státusztól és az indikációtól függően megtervezzük a rögzítő és az aktív, a támadási felületekkel érintkező elemeket.

03

Az elemek és a rögzítőcsavar összekötése után a készülékre teljesen individuálisan tervezhetünk a kezelés segítő és a későbbi eltávolítást egyszerűsítő elemeket.

04

A virtuális eszközt a webmodulon keresztül validálásra visszaküldjük a rendelőbe.

05
A hagyományos metódussal ellentétben itt nincs szükség szeparáló gumi használatára, mert a tervezés során ezeket az approximális felületeket jól kontrollálhatóan kikerüljük.

Lépjen kapcsolatba velünk